Akne i bubuljice

Akne se najčešće pojavljuju kod mladih osoba za vrijeme i nakon puberteta i tada podjednako pogađaju oba spola, dok se u kasnijim godinama znatno češće javljaju kod žena.

cOsnovni, mada ne i jedini razlog za to su hormonske promjene. Osim puberteta i hormona krivci za nastanak akni i bubuljica mogu biti nepravilna prehrana, nedovoljna ili nepravilna higijena i njega kože, pa čak i stres.

Akne i bubuljice nemaju direktan negativan utjecaj na zdravstveno stanje organizma, ali mogu ostaviti ožiljke na koži.

Postoje razni načini liječenja akni, ali najbitniji je, svakako, dnevno unošenje vode u organizam. Polazna točka svakog organizma je voda. Voda koži osigurava vlagu neophodnu za opće dobro zdravstveno stanje kože.

Unošenjem vode u organizam indirektno utječemo na nastanak i stvaranje novih bubuljica, a da toga nismo ni svjesni. Hidrataciju počnite iznutra. Pijte barem osam do deset čaša vode dnevno, a dan započnite s vodom umjesto sa sokom ili kavom. Naime, svaki naš dan nezamisliv je bez jutarnjeg umivanja, a koliko je važno umivanje izvana, važno je i iznutra. Ono daje našem organizmu svježinu te našem tijelu pruža odličan uvod za hidrataciju tijekom cijeloga dana.

Voda niskog mineralnog sastava lakše prodire kroz pore i koži omogućava dovoljnu količinu vlage tokom cijeloga dana.

Voda, također, utječe na razvoj mišica lica u pubertetu, te će tako zategnuti mišići pružiti dodatni oslonac u borbi protiv akni i bubuljica.

Share |
 footer  boca footer2016  designer17