Nevra 0,00 mg Natrija

NISKA MINERALIZACIJE VODE, I NEPOSTOJANOST NATRIJA

l

Prirodna izvorska voda Nevra, svojim kemijskim sastavom spada u „Meke vode“. Dakle vode koje se odlikuju niskom mineralizacijom. Njena mineralizacija iznosi 122 mg/L, kalcija 29,84 i magnezija 12,63. Meka voda je voda koja ne sadrži veće koncentracije otopljenih mineralnih (kalcijevih i magnezijevih) soli.

Voda koja je dobra za piće a pri kuhanju ne ostavlja bijele naslage. Ovakve vode sadrže i nizak stupanj natrija u sebi. Inače je natrij glavni mineral koji se smatra odgovornim za povećanje krvnog pritiska, i kod osoba senzitivnih na povećani unos ovog elementa javlja se hipertenzija. Natrij je esencijalni element zdravlja i funkcioni-ranja organizma, ali u svakodnevoj upotrebi u vodi ne bi trebalo da ga bude više od 150 mg/l, a preporučljivo je da ga bude i ispod 50 mg/l. Ovo se posebno odnosi na osobe sa povišenim pritiskom i srčanim tegobama, te na djecu sa neformiranim bubrezima osjetljivih na njegovu povećanu koncentraciju. Natrij zadržava vodu u tijelu i smanjuje izlučivanje tečnosti iz organizma.

Upravo radi toga Nevra je preporučljiva apsolutno svima, jer je jedna od rijetkih voda koja ne sadrži natrij u sebi, odnosno sadrži tek 0,002 mg/L.

Svojim nedostatkom ovog elementa ne opterećujete bubrege, te je jako učinkovita kod dijeta zasnovanih na maloj količini natrija.

Share |
 footer  boca footer2016  designer17