Smanjite poslovni stres

Ubrzani način života donosi nam velike probleme, a s tim i velike količine stresa.

dAko ste u potrazi za jednostavnim načinom kako otjerati poslovni stres, pokušajte ovo : popijte čašu vode.

Zvuči previše jednostavno? Veza između vode i smanjenje stresa je dobro dokumentirana. Svi naši organi, uključujući mozak, trebaju vodu kako bi ispravno funkcionirali. Ako ste dehidrirani, vaše tijelo ne radi dobro, a to može dovesti do stresa.

Kortizol je jedan od hormona stresa. Potrebno hidratiziranje pomoći će nam da zadržimo njegovu razinu dulje.

Ako smo unijeli dovoljnu količinu vode u organizam, to naravno ne znači da će naši poslovni problemi nestati. Ali ako smo već uhvaćeni u koštac sa poslovnim stresom, ne trebamo i dodatni stres dehidracije.

Velika je mogućnost da ćemo prije dehidrirati kada smo pod stresom, jer naše srce nepravilno radi, disanje je jače i tako gubimo tekućinu. U vrijeme posla, vjerovarno ćemo zaboraviti i jesti, tako da to dovodi do dodatnih zdravstvenih problema. Samo uzimanje dovoljno tekućine može smanjiti stres.

Poslovni stres može uzrokovati dehidraciju i dehidracija može uzrokovati stres. To je začarani krug. Stres, također, sa sobom nosi velike probleme, poput dehidracije, umora, glavobolje i mučnine. Dovoljnim unosom tekućine smanjit ćemo, pa čak i otkloniti ove simptome.

Share |
 footer  boca footer2016  designer17