Croatia 32  United_Kingdom_32.png

sub.jpg

Novi životni trendovi utjecali su i na promjene u prehrani. Uz rafinirane namirnice i napitke s mnogo šećera, u našem organizmu znatno su se povećale količine masti i šećera.

top-view-of-mixed-vegetables-salad-muesli-and-fresh-fruits-on-white-background_35378-2043.jpgVećina se susrela sa problemom kazaljke na vagi koja stoji previsoko. Mnogi su pokušavali s ovom ili onom dijetom, no bez većih uspjeha. Pokušaj vježbanja pomogao nam je u jačanju mišića, ali kilogrami su ostali. Izgadnjivanje nam je pomoglo na kratko ali su nam se kilogrami brzo vratili. Sve su ovo priče koje su pogodile mnoge od nas ili će nas tek pogoditi, no  što je tomu razlog?

Uzroka za povećanu tjelesnu težinu je mnogo, ali sve njih redovito prati i usporeni metabolizam. Metabolizam se najčešće uspori zbog nekih vanjskih ili unutarnjih čimbenika, a na oba možete utjecati svojim postupcima jer su uzrokovani svakodnevnim navikama od kojih je teško pobjeći.

Voda je jedan od najučinkovitijih načina za ubrzavanje metabolizma. Čaša hladne vode ujutro, iako pogubna za grlo, dobra je za ubrzavanje metabolizma  jer mu treba energije kako bi je ugrijao do tjelesne temperature. Dakle, osim što čisti organizam i pomaže hidrataciji, voda će pomoći da sagorite kalorije.

Pijenjem određene količine tekućine prije obroka, poboljšava se i olakšava razgradnja hrane: Za vrijeme obroka nije preporučljivo piti, dok se poslije obroka savjetuje pauza od 15-ak minuta prije ispijanja. Bitno je da odaberete vodu kako biste izbjegli unos nepotrebnog šećera i time vašem organizmu olakšali probavljanje hrane.

O VODI

Prirodna izvorska voda NEVRA dolazi iz netaknute i čiste prirode bogate šumama,

izvanredno hidrogeološki zaštićene od bilo kakva onečišćnja na

nadmorskoj visini od 1200 metara sa stalnom temperaturom od 6Cº.

manje od 1mg/l natrija

Zbog čega ne zadržava soli u tijelu i pogodna je za dijetalnu prehranu

8,3pH vrijednost

Što je čini alkalnom vodom, i ne pogoduje razvijanju kancerogenih stanica

Niskomineralizirana voda

Štiti Vaše srce i bubrege, pogodna za djecu i sportaše

NEVRA d.o.o. - sva prava pridržana

designer17