Croatia 32  United_Kingdom_32.png

sub.jpg

BlogDitB2Možemo slobodno reći da je VODA izvor života i da je bez vode život nemoguć. Zapravo moguć je ali samo 72 sata. Ako nakon 72 sata nismo uzeli vodu najvjerojatnije će nam se desiti ono najgore a to je smrt! Poznato je da smo i sami  „sagrađeni“ najviše od vode koja čini 65% do 70% naše tjelesne mase.

Upravo zbog toga je neophodno vodu uzimati stalno tokom dana  a ne samo kad smo žedni jer tada je već kasno. Kako kaže nauka, kada osjetimo žeđ tada smo već u laganoj dehidraciji, što nikada nije dobro jer unutarnji organi vape za čašom vode. Malo ću se ipak više osvrnuti na vodu kao lijek ili na vodu kao preventivi raznih bolesti današnjice.

Popiti vodu odmah ujutro nakon ustajanje je jako važno i jako zdravo, a prema naučnim istraživanjima to je najbolja preventiva za razne bolesti(glavobolja, srčani sustav, artritis, brzi otkucaji srca, bubrežna bolest,gastritis,dijabetes, mokraćni kanali  itd.) Dalje, svjesni smo, kod visokih temperatura ili  tjelesnih aktivnosti, da se tijelo hladi automatizmom i na taj način proizvodi znoj. Kako je koža najveći organ kod čovjeka tako se preko kože u vidu znoja izluči najveća količina tečnosti iz našeg organizma. Da bi se tijelo hladilo, čitaj znojilo, potrebno je da je dovoljno hidrirano tj da ima dovoljno tečnosti u organizmu.

 

Voda regulira i probavu ali i  prenosi  hranjive materije (vitamine, šećer, bjelančevine) do organa kojima su potrebne. Od svih organa u našem tijelu voda je najpotrebnija bubrezima.

Zašto?

Zato što su bubrezi ( u Japanu kažu drugo ljudsko srce) ti koji reguliraju razinu elektrolita u našem organizmu . Dakle nakon uzimanja određene hrane i pića koja se preko želuca i tankog crijeva prenosi u naš krvotok, zadatak bubrega je da svu krv profiltriraju, a da nam ostave OPTIMALNE vrijednosti Kalija (K+) Natrija (Na) Fosfora (P) Kalcija (Ca) Magnezija (Mg)itd.

Bilo koji poremećaj elektrolita izrazito na gore ili na dole može biti koban po naš život. Bubrezi kod zdrave osobe, u toku 24 sata profiltriraju 200 litara krvi a da bi to uradili, potreban im je „POMOĆ“ u VODI bez koje to ne bi mogli napraviti. 

ZA SVAKU ČAŠU VODE BUBREG KAŽE HVALA!

Ono što izmokrimo nakon filtracije krvi preko bubrega je ono što je bezvrijedno i otrovno za naše tijelo. Da bi otrove izmokrili potrebno je da uzimamo puno obične prirodne vode a minimalno 2 litra na dan. Također je poznato da uzimanje dovoljne količine vode dnevno (8-10) čaša a u ljetnim mjesecima i više smanjuje mogućnost pojave bubrežnih kamenaca.

Dakle, kada se kaže da je preporučeno uzimati 2-2,5 litra tečnosti u toku dana, tu se isključivo misli na PRIRODNU IZVORSKU VODU. Znači ne na čaj, sok, mlijeko, vino pivo itd. nego isključivo na vodu. Kada govorimo o prirodnoj izvorskoj vodi znači da govorimo o vodi provjerenog kvaliteta, a ne o vodi iz gradskog vodovoda.

Osobno već više od 7 godina konzumiram isključivo prirodnu vodu NEVRU iz više razloga. Kao prvo, to je jako dobra i kvalitetna voda iz srca Bosanskih planina koja je najbolji prijatelj i meni i mom transplantiranom bubregu. Drugi razlog je što je ta voda NAŠA, jer jako je važno kupovati i koristiti domaće.

Puno je još  benefita koje donosi uzimanje dovoljne količine vode.

Između ostalih ja bih izabrao i njenu funkciju kod održavanja ili smanjenja tjelesne težine. Uz umjereno vježbanje i pravilno i pravovremeno uzimanje vode lako se može doći do smanjenje tjelesne težine a znamo da je pretilost prijetnja razvoju drugih bolesti, prije svega dijabetesa koji je pored visokog krvnog tlaka, jedan od glavnih uzroka kod oboljenja bubrega.

Zbog svega navedenog VODU moramo istinski cijeniti, poštovati i čuvati jer je kao smo rekli VODA IZVOR ŽIVOTA. Svjesni smo današnjeg neodgovornog ponašanja prema izvorima, potocima i rijekama koji se svakodnevno zagađuju.

To mora prestati jer ako nam priroda bude vraćala istom mjerom- teško nama.

Tomislav Žuljević

transplantirani-bubrežni bolesnik

Vitez, 14.12.2016. 

ditbmemorandum

O VODI

Prirodna izvorska voda NEVRA dolazi iz netaknute i čiste prirode bogate šumama,

izvanredno hidrogeološki zaštićene od bilo kakva onečišćnja na

nadmorskoj visini od 1200 metara sa stalnom temperaturom od 6Cº.

manje od 1mg/l natrija

Zbog čega ne zadržava soli u tijelu i pogodna je za dijetalnu prehranu

8,3pH vrijednost

Što je čini alkalnom vodom, i ne pogoduje razvijanju kancerogenih stanica

Niskomineralizirana voda

Štiti Vaše srce i bubrege, pogodna za djecu i sportaše

NEVRA d.o.o. - sva prava pridržana

designer17